Храните се здравословно, но теглото ви остава същото?Може би си струва

...
Храните се здравословно, но теглото ви остава същото?Може би си струва
Коментари Харесай

Ендокринолог посочи 5 „здравословни“ храни, които ви пречат да отслабнете

Храните се здравословно, само че  теглото ви остава същото ?

Може би си коства да прегледате още веднъж диетата си, тъй като има храни със статус на  „ здравословни “, които в действителност ви пречат да отслабнете . Ендокринологът Катя Йънг сформира лист на тези храни и някои от тях несъмнено ще ви изненадат.

Растителни масла с преобладаващо наличие на омега-6

Това са царевичното, сусамовото, слънчогледовото, тиквеното и соевото олио. Те могат да доведат до възпалителни процеси с преход към хронична форма. А възпалението провокира развиване на положение на инсулинова устойчивост, при което е доста мъчно да отслабнете. Често получаваме остатък от растителни масла от полуфабрикати и сладкарски произведения, които консумираме.

Сухари и оризовки

Те се подготвят на доста висока температура. По време на тази топлинна обработка фибрите, витамините и минералите се унищожават и зърната стават просто рафинирани въглехидрати.

Подсладители

Опитвайки се да създадат вярната диета, доста хора вземат решение да спрат със захарта и да преминат към подсладители. Това не е нищо повече от самозаблуда.  Подсладителите взаимодействат с вкусовите рецептори, виновни за сладкия усет, и поддържат пристрастяването към сладко, което е извънредно мъчно да се прекъсне.

Фруктоза, плодови сокове, пресни плодове

Фруктозата е два пъти по-сладка от захарта, само че се усвоява постепенно, тъй че човек не се усеща утолен и рискът от преяждане се усилва. Спокойно можем да изядем половин кг ягоди или няколко банана, само че след половин час още веднъж изпитваме апетит. Ако има остатък от фруктоза, черният дроб я складира в мастно хранилище, което води до нарушен въглехидратен метаболизъм, диабет и затлъстяване.

Извара/Котидж сирене

Този артикул е доста постоянно възхваляван от последователите на вярното хранене. Изварата обаче има висок инсулинемичен показател. И в случай че добавите към нея подсладители или плодове, този показател ще стане още по-висок и ще усили вероятното нарушаване на въглехидратния метаболизъм.

* Тази публикация има единствено осведомителна цел. Ако имате заболяване или различен медицински проблем, най-добре да се обърнете към вашия доктор.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР